Burung pencipta lagu

11 June 2014 2,857 views No Comment
Advertisement

image

Sahiji mangsa aya nu adu tawar harga manuk antara nu dagang jeung langganan sebut weh si odang jeung si odeng  kieu ceunah obrolanna teh:
 Suatu hari terjadi perbincangan tawar – menawar harga burung antara pembeli (odang) dan penjual (odeng). Berikut obrolan yang terjadi di pasar burung:

Odang : Kang sabaraha ieu manuk hargana?
Odang : Bang harga burung yang ini berapa ?
 
Odeng:  10 juta,…
Odeng : 10 Juta….
 
Odang : Naha meni mahal-mahal teuing kang?
Odang : ko , Mahal banget bang
 
Odeng : da manuk na ge bisa nyanyi, jadi harga na ge mahal.
Odeng : Burung ini bisa bernyanyi , jadi harganya mahal.
 
Odang : mun nu hiji deui sabaraha?
Odang : Bang, kalo yang satu lagi berapa ?
 
Odeng : nu ieu mah leuwih mahal, hargana ge 20 juta…
Odeng : Yang ini lebih mahal, harganya 20 juta…
 
Odang : Naha meni leuwih mahal? padahal manukna teu bisa nyanyi…
Odang : ko lebih mahal padahal burungnya tidak bisa bernyanyi..

Odeng : Sabab manuk ieu mah nu nyiptakeun laguna, jadi leuwih mahal hargana
Odeng : Karena burung ini pencipta lagunya, jadi lebih mahal..
 
Odang : ohhh…,bari gagaro sirah.
Odang : ohhhh…… sambil garuk – garuk kepala.

No related posts.

Burung pencipta lagu | admin | 4.5

Tinggalkan Pesan!

Silahkan tinggalkan komentar atau pesan anda...